Om Æblehaven

Æblehaven er navnet på det 5.000 kvm store grønne område, der ligger smukt med udsigt over Brabrandsøen og det omkringliggende naturområde. Æblehaven er en grøn oase, der ligger omgivet af et kolonihaveområde og Brabrands smukke natur. Caféen er placeret med udsigt til Brabrandsøen, og herfra serveres alt, hvad hjertet begærer af lækre ting for både store og små.

I selve haven findes borde og bænke, rutsjebane til de små, som vores kunder er meget velkomne til at benytte. Dertil har vi klappegeder, som meget gerne tager imod hø, gulerødder, æbler m.m. fra vores kunder.  
Bagerst på den store grund er der placeret en toiletvogn med handicap toilet og puslefaciliteter. Og dertil er der en cykelservicestation nede på Brabrandstien, hvor vores kunder har mulighed for selv at  servicere deres cykler m.m. Vores servicestation består af en pumpe cyklen, og så har vi noget basisværktøj, der kan klare de fleste små reparationer. Vi har fået trukket el derned, så derfor kan man få ladet sin elcykel op, mens man får en kop kaffe.

Æblehaven blev grundlagt i sommeren 2020, hvor den første gang slog dørene op som en midlertidigt café under Danmarks første coronanedlukning. Æblehaven er grundlagt af Sebastian Kromann, der sidenhen har gjort Æblehaven til en mere permanent café. Æblehaven ligger placeret i et meget fint og bevarelsesværdigt naturområde, og vi er derfor blevet bevilliget med en foreløbig tre-årig tilladelse til at drive caféen. Vi håber dog meget på, at vi fortsat kan drive vores café herfra i mange, mange år. 

I Æblehaven mener vi, at det er vigtigt at støtte op omkring vores nærområde, og derfor er alle vores varer så vidt muligt lokale. 

Æblehaven af Jan Kejser
Billede af Jan Kejser